Over mij

Profielfoto

Mijn naam is Dieuwertje de Bruin. Altijd op zoek naar manieren om mezelf te ontwikkelen, vol zelfspot, raakt geïrriteerd als mensen of dingen niet kloppen volgens mijn wereldbeeld maar sta altijd open voor goede argumenten om dit wereldbeeld aan te passen.

Maar nog belangrijker: ik ben gek op verhalen. En onze wereldgeschiedenis staat bomvol van verhalen. Nu zal je niet gek opkijken wanneer ik zeg dat geschiedenis mijn favoriete vak was op de middelbare school en dat ik altijd een fascinatie voor geschiedenis heb gehad. Maar de reden waarom ik het niet gestudeerd heb is omdat het geschiedkundigen om de feiten en bronnen gaat. Oorzaak en verband. Komt het je bekend voor?

En dat zorgt ervoor dat mooie verhalen vaak stoffig overgebracht kunnen worden. Wanneer ik op zoek wil gaan naar informatie over interessante mensen en gebeurtenissen online merk ik dat ik óf op een stoffige site terecht kom, of op de alom bekende sites van Wikipedia (een site waar terecht twijfel over is omdat iedereen er op kan plaatsen).

Mijn doel met deze site is om daar precies tussenin te zitten en nog belangrijker: om verhalen te vertellen. Mysterieuze, spannende, romantische, onvergeeflijke verhalen uit onze wereldgeschiedenis. Sommige zal je kennen, sommige zullen je inspireren om meer onderzoek te doen naar wat er speelt, sommige zullen je verbazen. Althans, dat is mijn doel.

Mijn tweede doel is om dit alles te brengen uit het enthousiasme van een twintiger, met de kantlijn dat ik hier niet voor gestudeerd heb, maar een passie heb om deze verhalen te lezen, te onderzoeken, te ontdekken en.. om hier met jullie te delen.

Heb je tips over onderwerpen, tentoonstellingen, nieuws of andere gerelateerde zaken? Laat het mij vooral weten!