van start 2

Daar gaan we dan! Geschiedenisnerd.nl gaat van start!

Ik weet wat je denkt.

Waarom zou iemand in godsnaam tijd stoppen in het schrijven van verhalen over geschiedkundige onderwerpen terwijl dezelfde informatie ook op Wikipedia te vinden is?

Het zou kunnen dat je dit denkt. Ik zou het je ook absoluut niet kwalijk nemen.

Alleen is er één verschil tussen deze blog en Wikipedia.

Ik beschrijf geschiedkundige onderwerpen vanuit mijn kennis, ervaring en interesses. Uiteraard wel zoals ze door alle bronnen bevestigd zijn.

Waarom?

Ik vertel het je graag:

Ik ben opgegroeid in een familie waar kennis rondom geschiedenis, kunst en cultuur belangrijk was. En zelfs hoofdonderdeel van de opvoeding. Misschien heb je nu het idee dat ik in een grachtenpand ben opgevoed, met klassieke muziek op zondagochtend. Maar niets is minder waar. Ik kom uit een slagersgezin met ouders die van foute popmuziek en goede rock houden (denk aan zondagochtenden met The Osmonds en ZZ top).

 

“Aan wiskunde heb je toch niets in het leven. Maar geschiedenis zorgt ervoor dat je de wereld beter leert begrijpen”.

 

 

Dit is het gedachtegoed van mijn ouders en daarmee het gedachtegoed waarmee ik ben opgegroeid.

Ik zou graag willen zeggen dat ik van kinds af aan al geïnteresseerd was in onderwerpen zoals het ontstaan van het vrouwenstemrecht, de Tweede Wereldoorlog of Egyptische mythologie. Maar dan zou ik liegen. Gelukkig waren mijn ouders doorzetters, want na het bezoeken van vele monumenten, musea en kathedralen tijdens vakanties en Pinksterweekenden kreeg ik eindelijk de smaak te pakken rond mijn 16e/17e.

Rond deze tijd las ik steeds iets meer over Griekse en Romeinse mythologie, de geschiedenis van het Britse rijk en Russische geschiedenis. Ik volgde series en films. Begon musea te bezoeken en las historische tijdschriften en boeken. Maar één ding stoorde me erg: het gebrek aan websites waarbij op een toegankelijke, nuchtere en spannende manier over geschiedkundige onderwerpen werd geschreven. Natuurlijk hebben we Wikipedia, de grote hulp voor alle middelbare school werkstukken en zelfs scripties. Fokke en sukkeEn andere, meer wetenschappelijke sites die meer vertellen over de nieuwste ontwikkelingen. Maar echt toegankelijk en spannend worden de verhalen over onze wereldgeschiedenis daar niet verteld.

Daar kom ik om de hoek kijken! Mijn doel is om geschiedenis, in alle vormen en maten, op zo’n manier te vertellen dat je het interessant vindt, je meer wilt weten en het je hopelijk beweegt om nieuwe mensen, gebeurtenissen en plekken te ontdekken.

En dus deel ik, met het enthousiasme en doorzettingsvermogen die ik in de afgelopen 24 jaar heb meegekregen, mijn kennis en ervaring in deze blog om jou prachtige verhalen uit de wereldgeschiedenis te vertellen.

Heb je trouwens tips? Laat het me vooral weten!

 

 

2 gedachten over “Daar gaan we dan! Geschiedenisnerd.nl gaat van start!

Geef een reactie